fbpx

Magyar szabadalmak

A Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával száz magyar találmányt és fejlesztést bemutató kiadvány jelent meg. Innen ollóztuk az összeállítást, mely kis hazánkban elismerésre méltó szürkeállományt sejtet.

Beton alapú úszóházak

A Marinus Homes alapítói egy szuper magyar találmány üzleti sikereit segítik elő. Úszóházakat árulnak. A beton alapon álló, mégis vízen úszó házakat sok helyen már láttuk is, csak nem tűnt fel.

Rollet applikáció

Fizetés bármely budapesti parkolóházban. EZ igazából ennyi, de ha belegondolunk, bombasiker.

Konyhai okos víztisztító

A Q&C Nano nevű vízadagoló a mögött álló gödöllői startup jóval hatékonyabb működést ígér, mint az eddig használt rendszerek. A készülék pont úgy néz ki, mint egy kapszulás kávéfőző, azzal a különbséggel, hogy nem kávé folyik belőle, hanem egy komplett család egynapi vízadagját képes megtisztítani.

Digitális okostükör

A tükör nem is okos, de a gazdája az lesz. Pláne, ha fésülködés közben egy tükör mögé rejtett monitorból zúdulnak rá a tartalmak. Aki sok időt töltött a tükör előtt, most még többet fog.

Tisztítószerek szennyvízből

Az újítás igazi áttörés az újrahasznosításban. Mivel ecetsav is kinyerhető a biomasszából, tisztítószernek ideális. A találmányt hasznosító reNEW Technologies már Cyvle néven forgalmazza és egyre több termékkel szélesíti a palettát.

Törhetetlen hajó

Polisztirol hab, műanyag és hozzá tartozó speciális gyártástechnológia. Ez kell a törhetetlen hajóhoz. Az ütésnek a fémnél sokkal jobban ellenálló anyag kombinációból épített hajó nehezebben kap léket, mint a hagyományos hajótestek. A feltaláló nyilván bizakodóbb az ellenállóságot tekintve, de az látható, hogy a konstrukció valóban nehezebben süllyed el, mint egy hatos kazánlemez.

Diabétesz menedzser mobiltelefonokra

A DiabTrend ételfelismerő applikáció egy egészségvédő applikáció, ami a mért- és betáplált adatokból képes megbecsülni használója várható vércukorszintjét. A tanulási idő alatt vércukorszintet, étkezéseket, alvásidőt mér számos egyéb viselkedési szokás mellett. Később 6 órás előrejelzésket is adhat. Android, iOS és web változatban fejlesztették.

Usemee automata kerékpáros irányjelző.

Milyen jó is lenne, ha a forgalomban sötétben és világosban egyaránt segítene valaki sokkal hatékonyabban jelezni a beingások irányváltását. A két éve forgalomban lévő, ám leginkább külföldön vásárolt Usemee intelligens irányjelző karkötő a karmozdulatokból tudja, merre kell jeleznie.

Block innovatív kerékpártároló

Mentesít attól a stressztől, amikor bringázás közben nem merjük egy bolt előtt hagyni a kétkerekűt, mert félünk, hogy vásárlás befejeztével hűlt helye lesz a csőszamárnak. Bizony, elkellett az az egy mozdulattal hárompontos zárást lehetővé tévő szerkezet, amit egy iOS applikáció bárhonnan kinyit vagy bezár.

Szupergyors mosógép

Ipari mosógép, ami szintén forgódobos, csak eltérő kialakítása miatt rövidebb idő alatt többször és jobban áramlik át a víz a rostok között. A Leap cég minden információt megad weboldalán Az új magyar találmányok között még sok más is szerepel, mint például:

Önfertőtlenítő padlóburkolat.

A Graboplastnál fejlesztették ki és több éve alkalmazzák a Silver Knight padlóburkolatot, mely az egész világon helyt állt már a tisztasági versenyben. A nyolc óra alatt még a szuperbaktériumokat is elpusztítani képes burkolat anyagszerkezetének köszönheti sikerét. Az ezüst ion alapon a fényben aktiválódó réteg vízre és széndioxidra szaggat bármilyen vírus, vagy baktérium fajtát. Kiváltképp nagy előnye, hogy semelyik organizmus nem tud ellene rezisztenssé válni, mint egy antibiotikum esetében.

Önfertőtlenítő falburkolat

Az önfertőtlenítő padlóburkolat után a cég a járvány közepén dobta piacra önfertőtlenítő falburkolatát, amelyet több mobilkórházban be is vetettek. Ugyanazon az elven működik, mint a padlóburkolat, hatékonyságát pedig független intézetekben, az ISO 27447 szabvány szerint végzett magyar, amerikai és kínai vizsgálatok tanúsítják, melyeket kifejezetten nehezen elpusztítható, illetve gyakran előforduló baktériumokon (pl. MRSA, VRE, ESBL, E-Coli) végeztek el. Az eredmények alapján a mikroorganizmusok több mint 99 százaléka elpusztult néhány órán belül. Itthon a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban valós környezetben végeztek összehasonlító teszteket, ami szintén ugyanerre az eredményre jutott.
Az alábbi felsorolás láttán ki korábbi, ki későbbi időpontra teszi egy magyar Nobel díj odaítélését, azonban az egyértelműen látszik, hogy az ötleteket érdemes végigvinni az első hajnali álomtól a kereskedelembe bocsájtásig. A kettő közt lévő folyamat alapos szabály- és eljárás ismerettel sikerre vihető. Ha Önnek is van hasonló ötlete, találmánya, kár lenne magában tartani! Szakértőink segíteni fognak mielőbb pénzre váltani ötleteit.

Tud az EU pályázatról?

EU védjegybejelentés 75%-kal olcsóbban (újra)

Tagállamokon kívüli bejelentésre 50% kedvezmény.
Elektronikus bejelentés esetén további 15% a SZTNH díjából
A kedvezményeket Önnek is elintézzük. Keresse szakértőnket!

Dr. Berényi Krisztina
+36 70 366 2968
info@vedjegy-szabadalom.hu

This will close in 16 seconds