Védjegy levédetés – weboldal üzemeltetőknek

Online térben nagyon könnyen lehet másolni. Ha védjegy témában előrelátók voltunk, nehezebb visszaélni szellemi tulajdonunkkal és ebben a Google is nagy segítség.

Mit kell levédetni weboldal nélkül?

Marketing értelemben a javasolt út, hogy levédetünk minden olyan ismertetőjegyet, ami a mi termékünket, szolgálatatásunkat, hozzáállásunkat tükrözi és szeretnénk, ha vásárlóink arról ismernének fel minket. Ez nem csupán egy logó, vagy márkanév, hanem a logó, a márkanév, egy jellemző, egy szlogen, a domainnév együtt, azaz külön-külön mind.

Mit kell levédetni weboldallal, hogy mellénk álljon a Google?

Ez egy speciális szempont, de ugyanazokat erősíti: a fentiek közül mindent védjünk, amit hirdetni kell, vagy lehet(!). Miért ez az alaposság? Mert a védjegybitorlás az online térben többféle módon fordulhat elő. Sokszor hirdetéseknél tapasztaljuk, hogy egy cég nagy erőkkel felépített imázsának hullámaira valaki csak úgy felül. Ez pedig azért fontos, mert a hirdetési szolgáltatóknál fog lecsapódni a védjegypanaszunk egy része. A Google egyáltalán nem érzéketlen a témában, ezért irányelvet is meghatározott a védjegybitorlási esetek kezelésére. A bejelentett reklamációkat kivizsgálja és ha megalapozott a panasz, a védjegyet jogtalanul használó hirdető hirdetését korlátozhatja. Vigyázni kell azonban, hogy csak regisztrált védjegyet sértő ügyben fog eljárni.

Mit kell tenni, ha van weboldalam?

Összegyűjteni a védjegyeket és elindítani a védjegybejelentést. Plusz erőfeszítés, de a védjegy nem csupán a nagyvállalatoknak való úri muri. A védjegy a marketing folyamatok fontos eleme, és valóban képes növelni a cégértéket. Mindezek mellett érdemes végig nézni az összes startupot, sikeresen induló vállalkozást, szerencsésen piacra lépő márkát. A védjegyek kezelése mindegyiknél már az indulásnál rendben volt.

Többet akar tudni, hogyan őrizheti meg szellemi tulajdonát az online térben?

Aki többet akar tudni, kapcsolja össze a szolgáltató nevével (tiktok, google, facebook, instagram, stb..) a következő szavak egyikét: védjegykezelés, védjegy irányelvek és írja be az internetes keresőkbe.

Google védjegy irányelv magyarul, kapcsolódó cikkekkel:
https://support.google.com/adspolicy/answer/6118?hl=hu

Facebook védjegy irányelv magyarul, kapcsolódó cikkekkel:
https://hu-hu.facebook.com/legal/terms

Leave A Comment

Tud az EU pályázatról?

EU védjegybejelentés 75%-kal olcsóbban (újra)

Tagállamokon kívüli bejelentésre 50% kedvezmény.
Elektronikus bejelentés esetén további 15% a SZTNH díjából
A kedvezményeket Önnek is elintézzük. Keresse szakértőnket!

Dr. Berényi Krisztina
+36 70 366 2968
info@vedjegy-szabadalom.hu

This will close in 16 seconds